3 yksinkertaista asiaa, jotka sinun on tiedettävä, jos haluat voittaa vaikean ajan

Vaikeat ajat ovat olennainen osa elämää, emmekä voi aina välttää niitä. Sen sijaan, että jäät vaikeuksien vangiksi, opi voittamaan ne ja käyttämään niitä ponnahduslautana parempaan tulevaisuuteen. Tässä artikkelissa tutkimme kolmea yksinkertaista asiaa, jotka sinun on tiedettävä selviäksesi vaikeasta ajasta.

1. Katso tilannetta tarkkaavaisesti ja viisaasti

Yksi ensimmäisistä askeleista vaikean ajanjakson voittamiseksi on tilanteen viisas analysointi. Kyse on siitä, että otat askeleen taaksepäin tunteistasi ja otat selkeän, realistisen näkemyksen siitä, mitä todella tapahtuu.

Laita tunteesi sivuun

Tunteet voivat olla todellinen este vaikean tilanteen käsittelemiselle. Ne voivat vääristää havaintomme ja saada meidät menettämään objektiivisuutemme. On tärkeää jättää tunteet syrjään, jotta voit arvioida tilannetta oikeudenmukaisemmin ja selkeämmin.
Esimerkiksi, jos pomosi kritisoi sinua, sen sijaan, että tunnet vihaa tai surua, analysoi tilannetta objektiivisesti: onko tämä kritiikki perusteltua? Mitä voin parantaa? Kun laitat tunteesi syrjään, pystyt paremmin käsittelemään tilannetta ja löytämään ratkaisuja.

Lue myös:   4 paljastaa ihmisten käyttäytymistä, jotka ovat kärsineet liikaa menneisyydessä

Erottele mikä on vallassasi ja mikä ei

Vaikean ajanjakson kohtaaminen tarkoittaa myös sitä, että opimme erottamaan, mikä on vastuullamme ja mikä on meidän hallinnassamme. Keskittyminen siihen, mitä voit muuttaa, tarjoaa mahdollisuuden siirtyä positiivisempaan suuntaan.
Niinvoit valita ulkoisten olosuhteiden valittamisen sijaan työskennellä itsesi parissa, parantaa taitojasi tai etsiä uusia mahdollisuuksia.

2. Muuta ajattelutapaasi kohdataksesi vastoinkäymiset

Kun kohtaamme vaikeita aikoja, ajattelullamme on ratkaiseva rooli kyvyssämme voittaa nämä haasteet. Positiivisen ja rakentavan asenteen omaksuminen helpottaa suuresti elämän myrskyjen kestämistä.

Ajattele mieluummin mahdollisuuksia kuin ongelmia

Jokainen kohtaama haaste voidaan nähdä mahdollisuutena oppimiseen ja henkilökohtaiseen kasvuun. Se, miten koet tilanteen, määrittää, vetääkö se sinut alas vai onko se positiivisen muutoksen katalysaattori.
Tärkeä vinkki on jokaisen ongelman tarkastelemista uudelleen mahdollisuutena oppia jotain uutta, kehittää parempia taitoja, hankkia viisautta ja parantaa sietokykyäsi.

Lue myös:   4 merkkiä siitä, että pelkäät tuomiota, ja kuinka korjata se

Kasvata itseluottamusta ja itsetuntoa

Itseluottamus ja itsetunto ovat kaksi avaintekijää vaikean tilanteen käsittelemisessä. Mitä enemmän uskot kykyysi voittaa esteitä, sitä todennäköisemmin onnistut. Ota aikaa positiivisen minäkuvan kehittämiseen juhlimalla menneitä onnistumisia ja ympäröimällä itsesi ihmisillä, jotka uskovat sinuun.

3. Anna itsellesi keinot toimia voittaaksesi vaikeudet

Viime kädessä vaikean ajanjakson onnistunut kohtaaminen vaatii ennen kaikkea konkreettisia toimia. Laittamalla toimintasuunnitelmia paikoilleen ja sitkeästi, etenet kohti rauhallisempaa tulevaisuutta.

Aseta selkeät ja saavutettavissa olevat tavoitteet

On tärkeää asettaa erityisiä, saavutettavissa olevia tavoitteita, jotka auttavat sinua selviytymään tästä vaikeasta ajasta. Tämä voi sisältää muutoksia henkilökohtaisessa tai työelämässäsi, askelia löytääksesi uusia mahdollisuuksia tai toimia tiettyjen taitojen parantamiseksi.
Harkitse jakamista nämä tavoitteet pienemmiksi vaiheiksi, jotta niiden saavuttaminen ja edistymisen mittaaminen olisi helpompaa.

Osoita kestävyyttä haasteiden edessä

Vaikeat ajat rakentavat väistämättä luonnettasi ja kehittävät sisäistä voimaasi. Vaikean ajanjakson voittamiseksi on välttämätöntä oppia toipumaan esteistä sen sijaan, että annat itsesi voittaa.
Hyväksy nämä epäonnistumiset ja pettymykset ovat osa prosessia, ja ole valmis kohtaamaan ne rohkeasti ja sitkeästi.

Lue myös:   4 paljastaa ihmisten käyttäytymistä, jotka ovat kärsineet liikaa menneisyydessä

Vaikean ajanjakson voittaminen vaatii ensin tilanteen tarkastelemista tarkkaavaisesti ja viisaasti, tunteiden syrjään jättämistä ja sen erottamista, mikä on vallassasi ja mikä ei. Muuta sitten ajatteluasi nähdäksesi tämän tilanteen mahdollisuutena eikä ongelmana ja itseluottamustasi kasvattavana. Lopuksi ryhdy toimiin asettamalla selkeät ja saavutettavissa olevat tavoitteet ja osoita joustavuutta kohtaamien haasteiden edessä. Käytä näitä kolmea avainta elämässäsi ja muuta vastoinkäymiset tilaisuudeksi parempaan ja täyttävään tulevaisuuteen.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Psykologia » 3 yksinkertaista asiaa, jotka sinun on tiedettävä, jos haluat voittaa vaikean ajan