Älä tee tätä virhettä uudestaan ​​wc-paperin kanssa, se tukkii putket!

WC-paperin päivittäinen käyttö voi olla painajainen putkillesi, jos tiettyjä varotoimia ei tehdä. Siksi, Tässä artikkelissa kerromme, kuinka vältät yleisimmät wc-paperin käyttöön liittyvät virheet ja annamme vinkkejä putkien säilyttämiseen.

WC-paperin valinta: ratkaiseva askel ongelmien ehkäisyssä

Näyttää siltä, ​​että wc-paperityyppejä on yhtä monta kuin on käyttäjiä! Jotkut sopivat kuitenkin paremmin kuin toiset, kun haluamme säilyttää putkimme:

 • Valitse ekologinen wc-paperijoka hajoaa nopeasti vedessä, mikä rajoittaa putkien tukkeutumisriskiä.
 • Valitse hajusteeton wc-paperikoska tietyt kemikaalit voivat vahingoittaa putkia ajan myötä.
 • Varo erittäin paksuja tai monipaksuisia papereitakoska niiden liukeneminen voi kestää kauemmin ja aiheuttaa mahdollisesti tukoksia.

Vinkki: tarkista kuinka nopeasti wc-paperi liukenee!

Voit selvittää wc-paperisi sopivuuden tekemällä yksinkertaisen testin: laita paperinpala vesilasiin ja tarkkaile, kuinka kauan sen liukeneminen kestää. Mitä nopeammin paperi hajoaa, sitä pienempi riski se aiheuttaa putkille.

Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Ota käyttöön hyviä käytäntöjä wc-paperin käytössä

Yleisten virheiden välttämiseksi ja putkien säilyttämiseksi, tässä on joitain vinkkejä, jotka kannattaa ottaa käyttöön wc-paperin käytössä:

 • Käytä kohtuullinen määrä paperia: Sinun ei tarvitse kääriä kättäsi paperiin useita kertoja. Tämä vain lisää liuotettavaa massaa ja voi siten aiheuttaa tukoksia.
 • Huuhtele wc jokaisen käyttökerran jälkeen: Jos wc:tä ei huuhdeta wc-paperin käytön jälkeen, se voi aiheuttaa kerääntymistä ja tukkia putkia.
 • Heitä wc-paperia vessassa vain: Puhdistuspyyhkeet, nenäliinat, tamponit tai terveyssiteet tulee heittää roskakoriin eikä WC:hen alas, koska ne voivat aiheuttaa vakavia viemäriongelmia.

Mitä tehdä, jos putket ovat tukossa?

Jos ponnisteluistasi huolimatta kohtaat tukkeutuneen putken, tässä on joitakin ratkaisuja wc-istuimen poistamiseen:

 1. Käyttää tikkari luoda painetta, joka voi saada korkin liikkumaan.
 2. Yritä päästä pistokkeeseen ja irrottaa se käyttämällä avattuna metallinen ripustin.
 3. Kaada päälle kuumaa vettä, johon on sekoitettu astianpesuainetta wc-kulhoon. Lämpö ja saippua voivat auttaa poistamaan tietyntyyppisiä tukoksia.
 4. Pysyvien tukosten poistamiseksi valitse tehokkaampia menetelmiä, kuten a fretti tai manuaalinen tyhjiöpumppu. Jos sinulla ei ole sellaista, voit vuokrata sellaisen tee-se-itse-liikkeestä tai kääntyä ammattilaisen puoleen.
Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Vinkkejä putkien päivittäiseen huoltoon

Lopuksi, omaksumalla muutamia hyviä tapoja voit auttaa säilyttämään putket pitkällä aikavälillä:

 • Vähennä skaalausriskiä wc:n puhdistaminen säännöllisesti sopivilla tuotteilla.
 • Rajoita voimakkaiden valkaisuaineiden käyttöäkuten valkaisuainetta, jotta ne eivät vahingoita vahingoittuneita putkia.
 • Sisällytä yllä mainitut käytöstavat rutiinisi ja tee rakkaillesi, kämppäkavereillesi tai työtovereillesi tietoisia huolehdi putkista.

Ennaltaehkäisy ja valppaus wc-paperiin liittyvien virheiden välttämiseksi

WC-paperin valinta, sen kohtuullinen käyttö sekä hyvien hygieniakäytäntöjen noudattaminen ovat tärkeitä, jotta putkisi säilyvät mahdollisimman hyvin. Parhaat tavat ja vinkit auttavat sinua välttämään pysyviä ongelmia aiheuttavia virheitä.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Älä tee tätä virhettä uudestaan ​​wc-paperin kanssa, se tukkii putket!