Kuinka nopeasti tuhota kanto ilman kemikaaleja ja ilmaiseksi? Vinkkejä kokeneilta tee-se-itse-tekijöiltä

Kannosta eroon pääseminen voi olla pelottava tehtävä. On kuitenkin olemassa useita ekologisia menetelmiä, joilla se voidaan voittaa nopeasti turvautumatta ympäristölle vaarallisiin kemikaaleihin. Tässä artikkelissa paljastamme kokeneiden tee-se-itse-työntekijöiden parhaat vinkit kannon poistamiseen luonnollisesti ja tehokkaasti.

Menetelmä 1: Nopeuta luonnollista hajoamista

Ensimmäinen menetelmä koostuu kannon luonnollisen hajoamisen edistämisestä sijoittamalla sinne orgaanista ainetta, joka ruokkii tästä hajoamisesta vastuussa olevia mikro-organismeja. Noudata seuraavia ohjeita:

 1. Kaiva kannon pohjan ympärille vähintään 30 cm syvä reikä.
 2. Poraa useita pieniä reikiä koko sen pintaan poralla.
 3. Täytä nämä reiät kompostilla tai lannalla mikro-organismien toiminnan stimuloimiseksi.
 4. Peitä kanto ja reikä mullalla eristääksesi sen hyvin.
 5. Säilytä alueen kosteus säännöllisesti kastelemalla tarvittaessa.

Tämä menetelmä vaatii hieman kärsivällisyyttä, koska kannon täydellinen hajoaminen voi kestää useita kuukausia. Nopeuttamalla tätä luonnollista prosessia sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää ympäristölle haitallisia kemikaaleja.

Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Tapa 2: Käytä Epsom-suolaa tai karkeaa suolaa

Toinen ekologinen lähestymistapa on käyttää Epsom-suolaa (magnesiumsulfaattia) tai karkeaa suolaa kannon kuivaamiseen ja tappamiseen. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Poraa syvät reiät kantoon noin 10 cm:n etäisyydellä toisistaan.
 2. Kaada ruokalusikallinen Epsom-suolaa tai karkeaa suolaa jokaiseen reikään.
 3. Peitä reiät vedellä, jotta suola pääsee tunkeutumaan kantoon.
 4. Peitä kanto muovilevyllä, jotta sade ei laimenna suolaa.

Kannon pitäisi alkaa kuivua ja kuolla muutaman viikon kuluessa. Prosessin nopeuttamiseksi toista prosessi, kunnes kanto on heikentynyt tarpeeksi helposti irrotettavaksi.

Tapa 3: Hallittu tulipalo

Tulen käyttö on edelleen tehokas tapa poistaa kannon nopeasti ilman kemikaaleja. On kuitenkin välttämätöntä ryhtyä kaikkiin tarvittaviin varotoimiin tulipalon välttämiseksi. Noudata seuraavia ohjeita:

 1. Kaivaa reikä kannon ympärille paljastaaksesi sen juuret.
 2. Ympäröi se kuivalla puulla ja kuolleilla lehdillä palamisen helpottamiseksi.
 3. Sytytä tuli ja anna sen palaa, kunnes kanto on tuhkautunut.
 4. Kastele alue perusteellisesti sammuttaaksesi tulipalon kokonaan.
Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Tulipaloa on seurattava jatkuvasti sen leviämisen hillitsemiseksi ja sen leviämisen estämiseksi puutarhan tai omaisuuden muihin osiin.

Menetelmä 4: Mekaaniset menetelmät

Kannon poistamiseen ilman kemikaaleja voidaan käyttää useita mekaanisia menetelmiä, kuten vedin, vinssi tai traktori. Näihin tekniikoihin kuuluu yleensä kannon juurien irrottaminen ennen sen vetämistä pois maasta.

Vedä kovaa

Jotta voit käyttää vetotankoa, sinun on sidottava vahva ketju kannon ympärille ja vetotangon toiselle puolelle. Maksimoidaksesi vetovoiman, muista valita tukeva kiinnityspiste, kuten tukeva puu tai ajoneuvo. Vedä sitten vetovivusta asteittain irrottaaksesi kanto maasta.

Vinssi

Vinssi toimii samalla periaatteella kuin vetokoukku. Kääri ketju tai kaapeli kannon ympärille ja kiinnitä toinen pää tukevaan ankkuripisteeseen. Käytä sitten vinssiä vetääksesi kanto hitaasti ulos maasta.

Traktori

Jos sinulla on traktorin käsissä, voit käyttää sen voimaa kannon poistamiseen ilman kemikaaleja ja nopeasti. Kiinnitä vahva ketju kannon ympärille ja sido toinen pää traktoriin. Aja hitaasti mutta varmasti taaksepäin välttääksesi onnettomuudet.

Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

On olemassa useita vinkkejä, joiden avulla pääset nopeasti eroon kannosta ilman, että sinun tarvitsee turvautua vaarallisiin kemikaaleihin. Olipa kyseessä luonnollisen hajoamisen nopeuttaminen, sen poistaminen suolalla, polttaminen tai jopa mekaaninen poistaminen, jokainen näistä menetelmistä tarjoaa ekologisen vaihtoehdon ympäristölle haitallisten aineiden käytölle.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Kuinka nopeasti tuhota kanto ilman kemikaaleja ja ilmaiseksi? Vinkkejä kokeneilta tee-se-itse-tekijöiltä