Kuinka puhdistaa astianpesukone kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa?

Tässä artikkelissa näytämme sinulle, kuinka astianpesukone puhdistetaan kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa, jotta se toimii sujuvasti ja pidentää sen käyttöikää. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä, ​​kuten epämiellyttäviltä hajuilta tai huonosti pestyiltä astioilta.

Vaihe 1: Katso suodattimet

Aluksi on tärkeää tarkistaa ja puhdistaa astianpesukoneen suodattimet säännöllisesti. Itse asiassa näiden elementtien tehtävänä on säilyttää ruokajäämät pesujakson aikana, jotta ne eivät kerrostu puhtaille astioillesi tai tukkimaan vesiputkia. Siten suodattimien säännöllinen huolto mahdollistaa pesuprosessin optimoinnin ja pahan hajun välttämisen laitteessa.

Suodattimien tarkistus

Voit tarkistaa suodattimien kunnon avaamalla astianpesukoneen luukun ja sijoittamalla ne säiliön pohjaan, alemman pesuvarren alle. Sinun pitäisi löytää joukko suodattimia, jotka on poistettava, jotta ne voidaan puhdistaa.

 1. Pura suodatinjärjestelmä varovasti noudattamalla valmistajan antamia ohjeita. Yleensä tämä tarkoittaa yksinkertaisesti esineen kääntämistä ja sen nostamista.
 2. Kun olet poistanut suodattimet, tarkista niiden kunto. Jos niissä on roskia tai tarttuneita jäämiä, on aika puhdistaa ne.
Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Suodattimien puhdistus

Suodattimien puhdistaminen ei yleensä vaadi erityisiä tuotteita, vaan kuuma vesi ja hankausharja riittää poistamaan ruokajäämät. Vielä tehokkaamman puhdistuksen saamiseksi voit käyttää valkoviinietikkajolla on myös desinfioivia ja kalkkia estäviä ominaisuuksia.

 1. Täytä pesuallas tai iso astia kuumalla vedellä, johon on sekoitettu lasillinen valkoviinietikkaa.
 2. Upota suodattimet seokseen noin 15 minuutiksi.
 3. Harjaa sitten suodattimet varovasti harjalla poistaaksesi kaikki jäämät.
 4. Huuhtele suodattimet puhtaalla vedellä ennen kuin laitat ne takaisin astianpesukoneeseen.

Vaihe 2: Valkoinen etikka kalkinpoistoon

Nyt kun suodattimet ovat puhtaat, on aika ryhtyä kalkinpoistoon astianpesukoneesta. Itse asiassa seinille ja pesuvarsiin voi kertyä kalkkia, mikä vaikuttaa pesun laatuun ja laitteen käyttöikään.

Valkoinen etikka on mahtava liittolainen kalkkikiven poistamisessa. Käytä sitä seuraavasti:

 1. Kaada lasillinen valkoviinietikkaa tyhjän astianpesukoneen pohjalle välttäen laittamasta sitä suoraan huuhtelukirkastelokeroon.
 2. Suorita tyhjä pesuohjelma (ilman astioita) kuumimmalla mahdollisella ohjelmalla. Valkoisen etikan vaikutus tämän jakson aikana poistaa kalkin ja desinfioi laitteen sisältä.
Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Vaihe 3: Ruokasooda haastattelun viimeistelemiseksi

Suorittaaksesi astianpesukoneen syväpuhdistuksen loppuun ruokasooda on suureksi avuksi. Itse asiassa se on ihanteellinen poistamaan pysyviä hajuja imukykyisten ja desinfioivien ominaisuuksiensa ansiosta.

 1. Ripottele noin kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa astianpesukoneen altaan pohjalle. Se imee jäännöshajut ja antaa astianpesukoneelle ylimääräistä tuoreutta.
 2. Aloita tyhjä pesuohjelma uudelleen. Tämä vaihe huuhtelee myös kanavat, jotka voivat sisältää jäämiä etikasta ja bikarbonaatista.

Bonus: Vinkkejä aina puhtaaseen astianpesukoneeseen

 • Puhdista laitteesi tiivisteet säännöllisesti: saumat edistävät myös lian kerääntymistä, joten muista puhdistaa ne sienellä ja valkoviinietikalla.
 • Säädä suolan ja huuhtelukirkasteen määrää: Veden kovuudesta ja astianpesukoneen mallista riippuen saattaa olla tarpeen säätää näiden tuotteiden määrää, jotta astioihin ei jää saostumia.
 • Valitse ruokillesi sopivat ohjelmat: Älä epäröi käyttää pidempiä tai kuumempia jaksoja, jos astiat ovat erityisen likaisia ​​tai rasvaisia. Lyhyet tai taloudelliset jaksot eivät välttämättä riitä takaamaan optimaalista puhdistusta ja vaativat siksi enemmän huoltoa laitteellesi.
 • Käytä astianpesukonettasi säännöllisesti: Älä jätä laitetta käyttämättömäksi pitkäksi aikaa, koska tämä edistää pahan hajun ja homeen kehittymistä. Jos olet esimerkiksi lähdössä lomalle, harkitse astianpesukoneen tyhjentämistä ennen paluuta.
Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita ja huoltovinkkejä saat kaiken irti astianpesukoneesta ja vältät huollon puutteesta johtuvat käyttöongelmat. Joten älä odota enää, nappaa valkoviinietikkaa ja ruokasoodaa ja aloita!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Kuinka puhdistaa astianpesukone kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa?