Psykologian mukaan kuuden minuutin tekniikka voi pelastaa suhteen

Nykymaailmassa, jossa hektiset elämäntavat voivat johtaa kommunikaatioongelmiin ja stressiin ihmissuhteissamme, on joskus vaikea löytää tehokasta ratkaisua. 6 Minute Technique voisi tehdä eron kumppanimme kanssa jakamien siteiden vahvistamisen ja katkaisun välillä. Ota selvää, kuinka tämä lupaava psykologiaan perustuva lähestymistapa voi auttaa ratkaisemaan suhteesi konflikteja.

Mikä on 6 minuutin tekniikka?

Se on psykologien kehittämä menetelmä kumppanien välisten konfliktien ratkaisemiseksi. Se suosittelee käyttämään säännöllisesti rajoitetun ajan, erityisesti kuusi minuuttia, rakentavaan keskusteluun parisuhteessa kohdatuista ongelmista. Tämä aika on tarpeeksi lyhyt pitkien, hedelmättömien keskustelujen välttämiseksi ja tarpeeksi pitkä tunteiden ilmaisemiseen ja näkemyksesi jakamiseen. Tämä tekniikka mahdollistaa vuoropuhelun uudistamisen ja edistää terveellisempää ja ennakoivampaa viestintää.

Kuinka toteuttaa tämä menetelmä?

Saadaksesi täyden hyödyn tästä lähestymistavasta, on tärkeää noudattaa muutamia keskeisiä vaiheita:

  1. Järjestä viikoittainen tapaaminen kumppanisi kanssa : Valitse molemmille osapuolille sopiva päivä ja aika.
  2. Luo keskustelulle välittävät puitteet : Luo jokaisen istunnon aikana kunnioittava ja tuomitsematon ilmapiiri.
  3. Valmistele aiheet, joista keskustellaan : Listaa suhteesi ongelmat, väärinkäsitykset tai huolenaiheet priorisoimalla asiat varhaisessa vaiheessa.
  4. Noudata tiukasti varattua kuutta minuuttia : Yhtä paljon näiden minuuttien jakamiseksi oikeudenmukaisesti kunkin kumppanin kesken, jotta voidaan taata ytimekäs ja tuottava keskustelu. Sekuntikellon käyttö voi olla hyödyllistä.
Lue myös:   4 paljastaa ihmisten käyttäytymistä, jotka ovat kärsineet liikaa menneisyydessä

Vaihdon aikana on tärkeää, että jokainen tuntee olevansa kumppaninsa kuuntelemassa ja ymmärtämässä. Voit tehdä tämän suosimalla lauseita, jotka alkavat sanoilla ”minä tunnen” tai ”olisin halunnut”, mieluummin kuin syyllistävää lähestymistapaa, joka voisi laukaista lisää konflikteja.

Mitä hyötyä tästä tekniikasta on?

Parempi viestintä

Ensimmäinen tuntuva parannus suhteeseesi kumppanisi kanssa 6 minuutin tekniikan käyttöönoton ansiosta on epäilemättä viestinnän laatu. Luomalla välittävän ja turvallisen ympäristön ajatusten ja tunteiden ilmaisemiseen, jokainen tuntee olonsa mukavammaksi jakaa huolensa, odotuksensa ja tarpeensa.

Tehokas konfliktien ratkaisu

Parisuhteen sisäinen konflikti voi aiheuttaa pitkäaikaista stressiä ja turhautumista, jos sitä ei käsitellä kunnolla. 6 minuutin menetelmä auttaa kumppaneita lähestymään jokaista ongelmaa askel askeleelta ja etsimään ratkaisua yhdessä. Kun omistat joka viikko aikaa tälle rituaalille, varmistat, että konflikteja ei lakaista maton alle tai jätetä huomiotta, vaan ne ratkaistaan ​​nopeasti.

Lue myös:   4 merkkiä siitä, että pelkäät tuomiota, ja kuinka korjata se

Emotionaalisten siteiden vahvistaminen

Viikkoistunnoissa ei vain keskustella vaikeista aiheista, vaan myös jakaa onnistumisia ja arjen pieniä iloja. Tämä tarjoaa mahdollisuuden luoda osallisuuden ja keskinäisen tuen hetkiä, mikä voi vahvistaa emotionaalista yhteyttä kumppanien välillä.

Tämän menetelmän rajat

Jos 6 minuutin tekniikka voi olla tehokas ratkaisemaan tiettyjä parisuhdeongelmia, on tärkeää korostaa, että se ei pysty ratkaisemaan kaikkia parisuhdeongelmia.

Joissakin tapauksissa, erityisesti syvien ja monimutkaisten ongelmien yhteydessä, on neuvoteltava a psykologi suhteisiin erikoistumista voitaisiin harkita. Tämä ammattilainen voi auttaa paria kehittämään asianmukaisia ​​strategioita erojen hallitsemiseksi ja ymmärtämään paremmin heidän välillään vallitsevaa dynamiikkaa.

Tämä kuuden minuutin menetelmä on edelleen erinomainen lähtökohta parisuhteen välisen kommunikoinnin parantamiselle, pienten konfliktien ratkaisemiselle ja emotionaalisten siteiden vahvistamiselle kumppanisi kanssa. Kokeile tätä innovatiivista lähestymistapaa tänään ja löydä sen myönteinen vaikutus suhteeseesi!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Psykologia » Psykologian mukaan kuuden minuutin tekniikka voi pelastaa suhteen