Puhdista korusi helposti: 4 luonnollista vinkkiä saadaksesi ne taas loistamaan!

Koruistasi huolehtiminen ei vain pidennä niiden käyttöikää, vaan myös pitää ne kauniina ja kiiltävänä. Perinteiset puhdistusmenetelmät voivat olla haitallisia ympäristölle tai aiheuttaa allergisia reaktioita joillekin kemikaaleille herkille ihmisille. Tästä syystä kehotamme sinua tutustumaan tähän artikkeliin 4 luonnollista vinkkiä korujen puhdistamiseen ja niiden kiiltoon palauttamiseen.

Ruokasooda: arvokas liittolainen hopeakoruillesi

Ruokasooda on luonnollinen ja tehokas ratkaisu hopeakorujen hoitoon. Sillä on rasvaa poistavia, hajua poistavia, bakteereja ja kalkkia estäviä ominaisuuksia, jotka auttavat voittamaan hapettumista ja tummumista, jotka vaikuttavat tämäntyyppisiin koruihin ajan myötä.

 1. Sekoita kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa muutamaan tippaan vettä, kunnes saat paksun, homogeenisen tahnan.
 2. Levitä tätä tahnaa pehmeällä hammasharjalla tai pienellä sienellä puhdistettavan korun pinnalle kiinnittäen erityistä huomiota tahriintuneimpiin osiin.
 3. Anna vaikuttaa noin kaksikymmentä minuuttia, huuhtele sitten korut puhtaalla vedellä ja kuivaa pehmeällä liinalla.

Tämä menetelmä on tehokas myös puhdistukseen kupari- tai pronssikorujamutta sitä ei suositella kultakoruille, sillä ruokasooda voi naarmuttaa näiden hauraampien jalometallien erittäin ohutta pintaa.

Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Valkoetikka: yllättävä liittolainen kulta- ja timanttikoruille

Valkoetikka on luonnollinen kotitaloustuote, jolla on monia etuja: kalkinpoistoaine, desinfiointiaine, hajunpoistoaine jne. Sitä voidaan käyttää myös palauttamaan kiiltoa kultaiset korut ja helmiäsi. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti:

 1. Upota korusi etikalla täytettyyn kulhoon noin 15 minuutiksi.
 2. Poista ne nesteestä ja käytä pehmeäharjaista hammasharjaa hankaaksesi varovasti joka kolkasta ja kolosta poistaaksesi likajäämät ja kalkkijäämät.
 3. Huuhtele sitten korut kylmällä vedellä ja kuivaa pehmeällä, kuivalla liinalla.

Huomaa, että tämä kärki ei sovellu helmille, jotka ovat herkkiä etikan happamuudelle. Voit vahingoittaa niiden herkkää pintaa ja tahrata niitä entisestään. Lisäksi ei ole suositeltavaa käyttää tätä menetelmää hopeakorujen puhdistamiseen, koska etikka voi nopeuttaa sen hapettumista.

Sitruunamehu: luonnollinen tapa säilyttää pukukorusi

Pukukorut valmistetaan usein vähemmän jalometalleista, ja ne voivat helposti menettää kiiltonsa tai niihin voi vaikuttaa ruoste. Sitruunamehu voi happamuutensa ja antioksidanttisten ominaisuuksiensa ansiosta auttaa sinua ylläpitämään näitä koruja turvautumatta kemikaaleihin. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Sekoita yhden sitruunan mehu ruokalusikalliseen hienoa suolaa tai ruokasoodaa paksun tahnan muodostamiseksi.
 2. Levitä tätä seosta hammasharjalla tai pienellä sienellä korujen tahriintuneille tai ruosteisille alueille.
 3. Anna vaikuttaa muutama minuutti, huuhtele sitten korut huolellisesti puhtaalla vedellä ennen kuivaamista pehmeällä liinalla.
Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Tämä kärki sopii myös puhdistukseen ruostumattomasta teräksestä valmistettuja korujajotka kestävät paremmin sitruunan happamuutta.

Hammastahna: isoäidin temppu kimaltelevien korujen löytämiseen

Olet luultavasti jo kuullut tästä usein lainatusta isoäidin vinkistä: Käytä hammastahnaa palauttaaksesi kiillon koruisi ! Saatat ihmetellä, toimiiko tämä todella? Vastaus on kyllä.

Hieman hankaavan koostumuksensa ja puhdistusaineiden ansiosta hammastahna on helppo poistaa tahrat, kalkkijäämät ja rasvaiset kerrostumat, jotka himmentävät korujen kiiltoa. Toimi seuraavasti:

 1. Pidä mukanasi pehmeäharjainen harja tai puhdas liina sekä hammastahnaputki – vältä hampaiden valkaisuun tarkoitettuja erikoishammastahnoja tai rakeita sisältäviä, koska ne voivat olla liian hankaavia.
 2. Laita ripaus hammastahnaa harjalle tai liinalle ja hiero varovasti korun pintaa pyörivin liikkein.
 3. Huuhtele sitten huolellisesti puhtaalla vedellä ja kuivaa sitten huolellisesti pehmeällä, kuivalla liinalla.

Lisävinkkejä korujen suojaamiseen ja säilyttämiseen

Tässä on muutamia vinkkejä korujen kauneuden ja eliniän pidentämiseen:

 • Säilytä ne sopivassa kotelossa tai laatikossajossa ne suojataan pölyltä, kosteudelta ja iskuilta.
 • Vältä altistamasta korujasi äärimmäisille lämpötiloille, suoralle auringonvalolle tai merivedelle.
 • Irrota rannerenkaat, kaulakorut ja korvakorut ennen fyysistä toimintaa, nukkumaanmenoa tai suihkussa käyntiä, jotta ne eivät vaurioidu tai jää kiinni johonkin.
Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Näiden muutamien yksinkertaisten ja luonnollisten vinkkien ansiosta voit puhdistaa ja huoltaa korusi turvautumatta aggressiivisiin ja kalliisiin tuotteisiin. Nautit niiden kiillosta pidempään ja pidät niistä enemmän joka päivä.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Puhdista korusi helposti: 4 luonnollista vinkkiä saadaksesi ne taas loistamaan!