Sinun piti ajatella sitä: taikavinkki pesukoneen puhdistamiseen helposti

Oletko koskaan haistanut epämiellyttävää hajua pesukoneestasi? Vai oletko huomannut lian tai homeen jälkiä puhtaassa pyykissäsi pesun jälkeen? On aika uudistaa laitteellesi tämän yksinkertaisen ja tehokkaan vinkin avulla. Seuraa johtajaa !

Pyykinpesukoneen tukkeutumisen syiden ymmärtäminen

Pesukonesi tehokkaamman puhdistamisen kannalta on tärkeää tietää tärkeimmät lian kertymistä edistävät tekijät. Tässä on joitain selityksiä:

  • Pyykin jäännökset: Pesuaineiden toistuva käyttö johtaa usein kemikaalikertymiin koneen seiniin ja rumpuun. Nämä jäämät voivat haitata laitteesi kunnollista toimintaa ja vaikuttaa pyykin puhtauteen.
  • Hammaskiven muodostuminen: Kova vesi sisältää kalkkia, joka kerääntyy pesukoneen lämmityselementteihin, mikä vähentää niiden tehokkuutta ja lisää energiankulutusta.
  • Bakteerit ja home: Kosteus ja lämpö edistävät mikro-organismien kehittymistä koneessasi. Jotkut niistä voivat aiheuttaa pahoja hajuja ja tahroja pyykissä.

Milloin ja miten pesukone puhdistetaan?

Hyvän hygienian ja optimaalisen toiminnan varmistamiseksi on suositeltavaa puhdistaa pesukone noin kahden kuukauden välein. Noudata näitä vaiheita syväpuhdistukseen:

  1. Tyhjennä kone kokonaan: Varmista, että rumpuun ei ole jäänyt vaatteita tai esineitä ennen kuin aloitat puhdistuksen. Muista myös poistaa irrotettavat osat, kuten pesuainelokero tai suodatin, ja pestä ne erikseen saippuavedellä.
  2. Käytä valkoviinietikkaa: Valkoinen etikka on luonnontuote, jolla on kalkinpoisto-, desinfiointi- ja rasvanpoistoominaisuuksia. Kaada litra valkoviinietikkaa suoraan koneen rumpuun ja aloita sitten tyhjä pesuohjelma korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa (90°C, jos laitteesi sallii sen).
  3. Puhdista saumat ja ulkopinnat: Kun kone käy tyhjänä valkoviinietikan kanssa, puhdista vaikeapääsyiset alueet, kuten oven tiivisteet tai laitteen yläosa. Voit käyttää valkoviinietikkaan kostutettua kosteaa liinaa poistamaan likaa.
  4. Huuhtele perusteellisesti: Kun pesuohjelma on valmis, varmista, että kone on huuhdeltu perusteellisesti huuhtelemalla toinen tyhjä sykli ruokalusikallisella ruokasoodaa. Tämä poistaa viimeisetkin etikan jäämät ja varmistaa miellyttävän tuoksun laitteestasi.
Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Bonus: vinkkejä pesukoneen päivittäiseen huoltoon

Yllä kuvatun säännöllisen puhdistuksen lisäksi tässä on muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita lian kertymisen estämiseksi ja pesukoneen käyttöiän pidentämiseksi:

  • Avaa ovi säännöllisesti: Jätä luukku auki jokaisen pesujakson jälkeen muutamaksi tunniksi, jotta kosteus haihtuu ja näin estetään bakteerien lisääntyminen.
  • Käytä ekologisia vaihtoehtoja perinteisille pesuaineille: Luonnolliset pesuaineet, kuten saippuapähkinät tai kotitekoinen Marseille-saippuaan perustuva pesuaine, ovat vähemmän aggressiivisia koneesi seinille ja säästävät paremmin ympäristöä.
  • Huolla irrotettavat osat: Muista tarkistaa ja puhdistaa jatkuvasti suodattimet, pesuainelaatikot ja muut koneen irrotettavat osat. Nämä pienet kosketukset voivat vaikuttaa pitkällä aikavälillä.

Pesukone pysyy puhtaana ja hyvässä toimintakunnossa monta vuotta. Älä siis enää odota testataksesi tätä maagista vihjettä ja antaaksesi laitteellesi uuden elämän!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Sinun piti ajatella sitä: taikavinkki pesukoneen puhdistamiseen helposti