Tämän vinkin avulla voit puhdistaa sienesi alle 2 minuutissa

Sienet ovat välttämättömiä varusteita jokapäiväisessä elämässämme, olipa kyseessä sitten astioiden pesu, siivous tai pintojen hoito. Niistä voi kuitenkin nopeasti muodostua bakteerien kasvualusta, jos et huolehdi niiden säännöllisestä puhdistamisesta. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle nopean ja tehokkaan vinkin, jonka avulla voit puhdistaa sienesi alle kahdessa minuutissa!

Likaisten sienien vaarat

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, miksi sieni on puhdistettava jatkuvasti. Itse asiassa märät sienet ovat todellisia inkubaattoreita bakteereille. Ne kehittyvät nopeasti näille tuille ja voivat sitten aiheuttaa terveysongelmia, kuten ruokainfektioita tai jopa myrkytyksen. Lisäksi saastuneen sienen käyttö voi levittää näitä bakteereja keittiövälineihisi ja pinnoillesi, mikä lisää saastumisriskiä.

Lämmön voima bakteerien poistamiseksi

Avain bakteerien hävittämiseen sienestä on lämmön käyttö. Itse asiassa niillä on tapana lisääntyä nopeasti kosteassa ja lämpimässä ympäristössä. Ne ovat kuitenkin herkkiä korkeille lämpötiloille, minkä vuoksi ne voidaan tuhota lämmöllä. On olemassa useita tapoja tehdä tämä, kuten mikroaaltouuni tai kiehuva vesi.

Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Puhdista sieni mikroaaltouunissa

Tämä ensimmäinen menetelmä sisältää mikroaaltouunin käytön sienen lämmittämiseen ja siten suurimman osan sieltä löytyvistä bakteereista tappaen. Noudata seuraavia ohjeita:

  1. Huuhtele sieni huolellisesti poistaaksesi lian ja pesuainejäämät. Voit myös käyttää valkoviinietikkaa helpottaaksesi pahoista hajuista vastuussa olevien molekyylien poistamista.
  2. Aseta kostea (mutta ei liotettu) sienesi mikroaaltouunin kestävään kulhoon ja kuumenna korkealla 1-2 minuuttia. Ole varovainen, älä koskaan aseta metallisientä tai sellaista, joka sisältää mikroaaltouunin kanssa yhteensopimattomia elementtejä!
  3. Kun aika on kulunut, poista kulho varovasti mikroaaltouunista uunikintalla, koska se on erittäin kuuma.
  4. Anna sienen jäähtyä ennen kuin käytät sitä uudelleen, jotta et polta itseäsi.

On tärkeää huomata, että tämä menetelmä voi vahingoittaa sientäsi hieman, varsinkin jos sitä käytetään säännöllisesti. Siksi sinun on ehkä vaihdettava se normaalia useammin.

Desinfioi sienesi kiehuvalla vedellä

Toinen tapa puhdistaa sieni tehokkaasti on upottaa se kiehuvaan veteen. Tätä kärkeä suositellaan erityisesti luonnollisille selluloosasienille, koska ne eivät kestä laittamista mikroaaltouuniin. Voit tehdä sen seuraavasti:

  1. Laita kattila vettä kiehumaan.
  2. Upota sieni kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi ja poista se sitten pihdeillä tai muulla sopivalla välineellä. Sinun on ehkä toistettava tämä toimenpide useita kertoja, jos sienesi on erittäin likainen.
Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Muista pitää kätesi poissa lämmönlähteestä ja kiehuvasta vedestä palovammojen välttämiseksi!

Sienen ehkäisy ja säännöllinen huolto

Voit pidentää sienesi käyttöikää ja estää sen muodostumisen bakteerien kasvualustaksi noudattamalla seuraavia suosituksia:

  • Huuhtele sieni huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen lian ja pesuainejäämien poistamiseksi.
  • Väännä sieni irti ja anna sen kuivua ilmassa käyttökertojen välillä.
  • Vaihda sieni säännöllisesti, mieluiten kahden viikon välein.

Joten puhdistamalla sienesi säännöllisesti ja tehokkaasti lämmöllä vähennät huomattavasti bakteerien lisääntymistä ympäristössäsi. Tällöin saat terveellisemmän ja miellyttävämmän asuintilan.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Tämän vinkin avulla voit puhdistaa sienesi alle 2 minuutissa