Vuosia parisuhteessa ilman avioliittoehdotusta? Rakkaus ei ole ongelma

Kun olet ollut parisuhteessa useita vuosia, avioliittokysymys nousee usein esille kumppanien ja ympärilläsi olevien keskusteluissa. Jotkut parit kuitenkin etenevät suhteessaan tuntematta tarvetta mennä naimisiin. Mikä selittää tämän elämän valinnan? Tässä artikkelissa tarkastellaan joitain mahdollisia syitä, miksi pari saattaa päättää olla menemättä naimisiin odotuksista ja sosiaalisista paineista huolimatta.

Sitoutumisen pelko

Jotkut ihmiset saattavat pelätä sitoutumista, koska he pelkäävät ”ikuisesti” tai tuskallisten menneiden kokemusten vuoksi. Epävarmuus tulevaisuudesta ja parisuhteeseen sitoutumisen pelko kestävyys ja vakava ovat tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa tähän valintaan.

Löytää tasapaino henkilökohtaisen elämäsi ja rakkauselämäsi välillä

On myös mahdollista, että puoliso on investoinut paljon uraansa, mikä vie vähemmän aikaa suhteen rakentamiseen kumppaninsa kanssa. Samoin työelämän ja pariskunnan yhteensovittaminen on joskus vaikeaa. Jotkut ihmiset päättävät sitten säilyttää tasapainon välttämällä vahvaa sitoutumista, kuten avioliittoa. Tämä antaa heille mahdollisuuden jatkaa ammatillista ja yksilöllistä kasvua samalla kun heillä on tyydyttävä tunne-elämä.

Lue myös:   4 paljastaa ihmisten käyttäytymistä, jotka ovat kärsineet liikaa menneisyydessä

Pakoon sosiaalista painetta

siellä sosiaalinen ja perheellinen paine on usein läsnä, kun kyse on avioliitosta. Perheenjäsenet ja ystävät voivat ilmaista toiveensa nähdä läheistensä kävelemässä alttarin ohi. Jos jotkut pariskunnat päättävät antaa periksi tälle paineelle, toiset mieluummin vastustavat, etteivät joutuisi jumissa liittoon, joka ei ole heidän oman halunsa hedelmä. Lisäksi jotkut kumppanit saattavat tuntea tarvetta todistaa, että heidän rakkautensa ei edellytä virallista tekoa, jotta he katsottaisiin aidoksi.

Hylkää perinteet

Joissakin suhteissa kumppanit ovat vakuuttuneita siitä, että avioliiton käytännöt ja perinteet eivät vastaa heidän arvojaan ja heidän näkemystään parista. Sitten he haluavat pysyä vapaana ja jatkaa elämäänsä esteettä ilman, että heidän tarvitsee perustella rakkauttaan hallinnollisilla menettelyillä tai virkailijan edessä lausumilla lupauksilla.

Avoliitossa eläminen: vaihtoehto avioliiton rajoituksille?

Pariskunnat voivat myös valita avoliiton saadakseen tiettyjä oikeudellisia ja taloudellisia etuja välttäen samalla avioliittoon liittyviä muodollisia rajoituksia. Avoliitto voi tarjota tiettyä joustavuutta ja jättää tilaa mahdolliselle suhteen kehittymiselle. Nämä parit näkevät siis yhteisen elämänsä moraalisena ja emotionaalisena sitoutumisena pikemminkin kuin oikeudellisena sitoumuksena, mikä voi osoittautua vähemmän raskaaksi pitkällä aikavälillä.

Lue myös:   4 merkkiä siitä, että pelkäät tuomiota, ja kuinka korjata se

Mitä luvut sanovat?

Ei ole harvinaista, että pariskunnat päättävät asua yhdessä naimisiinmenon sijaan. Viime vuosina naimattomien parien määrä on paikoin jopa lisääntynyt hieman. Tämä selittyy erityisesti mentaliteetin muutoksella ja asteittaisella siirtymisellä perinteisestä perhemallista. THE Tilastot osoittavat myös, että avioliitto on yhä harvinaisempaahyödyttää muita ammattiliittoja, kuten PACS tai avoliitto.

Tarve rakentaa yhteisiä projekteja

Pari, joka ei halua mennä naimisiin, voi olla yhtä kiintynyt yhteisten projektien luomiseen ja niiden toteuttamiseen. Nämä kumppanit voivat päättää matkustaa yhdessä, ostaa talon tai perustaa perheen tuntematta tarvetta sinetöidä nämä sitoumukset virallisessa seremoniassa tehdyillä lupauksilla.

Liittyykö rakkaus avioliittoon?

Kahden ihmisen välinen rakkaus ei välttämättä riipu siitä, kuinka he päättävät osoittaa rakkautta maailmalle. Jos näin olisi, kaikki avioliitot olisivat välttämättä onnellisia ja kaikki suhteet ilman avioliittoa olisi tuomittu epäonnistumaan. Näin ei kuitenkaan ole. Monet parit elävät ja kasvavat yhdessä vannomatta koskaan valaa tuomarin tai papin edessä.

Lue myös:   4 merkkiä siitä, että pelkäät tuomiota, ja kuinka korjata se

Kunnioita jokaisen parin valintaa

Tärkeintä on kunnioittaa päätöstä, jonka jokainen pari tekee heidän vakaumustensa ja pyrkimyksiensä perusteella. Ei ole yhtä tapaa ilmaista vilpitöntä sitoutumista kumppaniamme kohtaan. Tärkeintä on tuntea olonsa täyttyneeksi parisuhteessa ja jakaa yhteisiä arvoja ja projekteja, joiden avulla kaikki voivat kasvaa yhdessä.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Psykologia » Vuosia parisuhteessa ilman avioliittoehdotusta? Rakkaus ei ole ongelma