WC:n tukoksen poistaminen alle 5 minuutissa on mahdollista, mutta sinun on tiedettävä nämä 2 putkimiehen vinkkiä

Ei ole paljon turhauttavampaa kuin tukkeutunut wc. Tämä ei ainoastaan ​​aiheuta hankaluuksia koko perheelle, vaan se voi myös olla hämmentävä, kun kotonasi on vieraita. Onneksi wc:n tukkeutumisen avaaminen alle viidessä minuutissa on mahdollista, jos tiedät kaksi hämmästyttävää putkimiesvinkkiä, jotka aiomme jakaa kanssasi tässä artikkelissa.

Ensimmäinen vinkki: mekaaninen häiriönpoisto imukupilla tai fretillä

Ensimmäinen neuvomme, jonka tarjoamme, on käyttää yksinkertaista ja halpaa työkalua wc:n tukkeutumisen poistamiseen – välttämätön mäntä! Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Sulje vesihana estääksesi veden valumisen edelleen kulhoon ja luomasta sotkua.
 2. Aseta imukuppi paikalleen wc-istuimen suun yli peittääksesi reiän kokonaan. Varmista, että imukuppi on tiukasti painettuna ja koskettaa kulhon pintaa.
 3. Pumppaa imuri useita kertoja käyttämällä nopeita pystysuoria liikkeitä luodakseen imua, joka hajottaa tukos. Huomaa, että tämän toimenpiteen tulee olla melko energinen hyvän tuloksen saavuttamiseksi.
 4. Irrota imukuppi ja tarkista jos vesi virtaa normaalisti. Jos ei, toista yllä olevat vaiheet.
Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Mutta joskus pelkkä imu ei riitä poistamaan itsepäinen tukos. Tässä tapauksessa voit kutsua putkifretin, jonka työnnät wc-pönttöön, kunnes saavutat tukos. Kääntämällä fretin kampea ja työntämällä sitä eteenpäin pystyt irrottamaan ja poistamaan tukkeuman tehokkaammin.

Toinen vinkki: kemiallinen eston poistaminen ruokasoodalla ja etikalla

Vähemmän kestävän tukkeuman saamiseksi tai kun sinulla ei ole mekaanisia työkaluja käsillä, voit kokeilla ekologista ja taloudellista ratkaisua: sekoita ruokasooda ja etikka. Suorita tämä menetelmä seuraavasti:

 1. Tyhjennä kulho mahdollisimman paljon sienellä, ämpärillä tai lapiolla – näin ainekset toimivat paremmin korkin päällä.
 2. Kaada kuppi ruokasoodaa suoraan wc-suuhun. Voit myös lisätä hienoa suolaa vahvistamaan valmisteen hankausvoimaa.
 3. Lisää kaksi kupillista valkoviinietikkaa hitaasti, jotta se ei aiheuta liian rajua reaktiota. Tämä seos saa aikaan kuohuvan reaktion, joka auttaa hajottamaan tukkeuman.
 4. Anna vaikuttaa noin 30 minuuttiakaada sitten iso ämpäri kuumaa vettä kulhoon poistaaksesi jäämät ja tarkista, valuuko vesi normaalisti.
Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Tämä menetelmä voidaan toistaa useita kertoja tarvittaessa, mutta jos huomaat, että wc-istuimesi on edelleen tukossa, on aika kääntyä ammattimaisen putkimiehen puoleen.

Miksi wc-istuimet tukkeutuvat?

Nyt kun tiedät, kuinka wc-istuin voidaan poistaa nopeasti, on myös hyödyllistä ymmärtää, miksi ne ylipäätään tukkeutuvat. Tässä on joitain yleisiä syitä:

 • Heitä pois sopimattomat esineet : Vältä hävittämästä hygieniatuotteita, pyyhkeitä, vanupuikkoja, hiuksia tai muita esineitä, joita ei ole suunniteltu huuhdeltavaksi wc:stä. Käytä mieluummin erityistä roskakoria tälle jätteelle.
 • Käyttää liikaa wc-paperia : Liian paljon paperia voi aiheuttaa tukkeutumista, varsinkin jos se ei liukene nopeasti. Yritä käyttää kohtuullinen määrä paperia ja käytä laadukasta wc-paperia tämän riskin minimoimiseksi.
 • Putki- tai liitäntäongelma : Asennusongelma, ikääntyvät putket tai viat viemäröintijärjestelmässä voivat myös johtaa toistuviin tukkeutumiin. Tässä tapauksessa on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen asennuksen eheyden tarkistamiseksi ja tarvittavien korjausten tekemiseksi.
Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

WC:n tukkeutumisen poistaminen alle 5 minuutissa ei ole myytti: seuraa näitä kahta putkimiesvinkkiä saadaksesi nopeasti tehokkaita tuloksia turvautumatta haitallisiin kemikaaleihin tai putkimiehen apuun. Älä myöskään unohda ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, jotta wc-istuin ei tukkeutuisi säännöllisesti!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » WC:n tukoksen poistaminen alle 5 minuutissa on mahdollista, mutta sinun on tiedettävä nämä 2 putkimiehen vinkkiä