WhatsApp: kuinka tietää, tarkkaileeko joku sinua ja katselee viestejäsi?

Nykyään WhatsAppin päivittäisestä käytöstä on tullut melkein välttämätöntä. Tämän pikaviestisovelluksen avulla on helppoa lähettää viestejä, soittaa ääni- ja videopuheluita sekä jakaa asiakirjoja. Tämä suuri suosio voi kuitenkin myös tehdä sen alttiiksi ei-toivotuille tunkeutumisille. Tässä artikkelissa keskustelemme eri tavoista selvittää, tarkkaileeko joku WhatsApp-tiliäsi ja katseleeko viestejäsi ilman suostumustasi.

Tiedä, onko sinua vakoiltu WhatsAppissa

Epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi tässä on joitain vinkkejä, joiden avulla voit tarkistaa, valvooko WhatsApp-tiliäsi kolmas osapuoli:

 1. Tarkista yhteystietoluettelosi verkossa : Tarkistamalla säännöllisesti yhteystietosi voit havaita epäilyttäviä muutoksia, kuten tuntemattomien numeroiden ilmestymistä tai tiettyjen yhteystietojen poistamista. Nämä merkit voivat olla seurausta seurannasta.
 2. Tarkista aktiiviset istunnot WhatsApp Webissä : skannaamalla QR-koodin, voit käyttää WhatsApp-tiliäsi tietokoneella. Jos haluat tarkistaa, käyttääkö joku tiliäsi tällä menetelmällä, siirry mobiilisovelluksen asetuksiin ja napsauta ”WhatsApp Web/Desktop”. Voit tarkastella luetteloa laitteista, joilla tilisi on aktiivinen, ja katkaista epäilyttävät istunnot.
 3. Löydä puhelimessasi vakoilun merkit : älypuhelimeesi asennettu vakoilusovellus voi antaa ilkeälle henkilölle mahdollisuuden tarkastella viestejäsi. Tarkkaile akun kulutusta, häiritsevien mainosten äkillistä ilmestymistä tai laitteesi yleistä hidastumista. Nämä oireet voivat viitata vakoiluohjelmien olemassaoloon.
Lue myös:   Nämä 3 vinkkiä, joilla voit desinfioida wc:si ennätysajassa

Miksi jotkut ihmiset haluavat seurata sinua WhatsAppissa?

On useita syitä, miksi joku saattaa haluta valvoa WhatsApp-tiliä:

 • siellä kateutta : parissa toisella kumppanilla voi olla houkutus vakoilla toisen keskusteluja tarkistaakseen uskollisuuden.
 • THE ohjata : jotkut ihmiset tarkkailevat läheistensä (ystävien, työtovereiden) kommunikaatiota manipuloinnin tai liiallisen valvonnan tarkoituksena.
 • THE tiedon varastaminen : On yleistä, että hakkerit yrittävät siepata WhatsAppissa vaihdettuja arkaluontoisia tietoja, kuten pankkikorttien numeroita tai salasanoja.

Mitä keinoja käytetään vakoilemaan sinua?

WhatsApp-tilin laittomaan pääsyyn käytetyt menetelmät vaihtelevat ”hakkerin” taitojen ja resurssien mukaan. Tässä on joitain yleisiä tekniikoita:

 • SIM-kortin varastaminen : pahantahtoinen henkilö voi asettaa uhrinsa SIM-kortin tilapäisesti omaan puhelimeensa, jolloin hän voi noutaa varmistuskoodin, joka tarvitaan pääsyyn liittyvään WhatsApp-tiliin.
 • Vakoilusovelluksen käyttäminen : erikoisohjelmistot voidaan asentaa älypuhelimeesi tietämättäsi, jolloin pääset käsiksi viesteihisi ja henkilötietoihisi ilman, että sinulle ilmoitetaan.
 • Phishing-hyökkäykset : Vilpilliset viestit voivat huijata sinut paljastamaan kirjautumistietosi, teeskennellen WhatsAppin tai puhelinoperaattorin virallisena viestinä.
 • Passiivinen valvonta : On mahdollista siepata suojaamatonta viestintää, kun muodostat yhteyden julkiseen Wi-Fi-verkkoon. Muista siis käyttää suojattua yhteyttä, varsinkin kun vaihdat arkaluonteisia tietoja.
Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Kuinka suojata WhatsApp-tilisi tunkeutumiselta?

Nyt kun tiedät WhatsApp-tilin vakoilemiseen käytetyt merkit ja tekniikat, tässä on muutamia vinkkejä pikaviestintäsi turvallisuuden parantamiseen ja ikävien yllätysten välttämiseen:

 1. Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön : Tämä ominaisuus, joka on saatavilla WhatsApp-suojausasetuksissa, antaa sinun lisätä ylimääräisen vaiheen kirjautuessasi tilillesi. Tekstiviestillä lähetettävän vahvistuskoodin lisäksi sinun tulee syöttää kuusinumeroinen koodi, jonka olet määrittänyt etukäteen.
 2. Vaihda PIN-koodi säännöllisesti : on suositeltavaa vaihtaa PIN-koodisi 3 kuukauden välein, jotta vähennät riskiä luvattomasta pääsystä tiliisi.
 3. Käytä monimutkaista salasanaa : suojaa älypuhelimesi käyttö valitsemalla pitkä ja vaikeasti arvattava salasana, joka koostuu kirjaimista, numeroista ja symboleista.
 4. Varo epäilyttäviä viestejä : älä vastaa viesteihin, joiden lähettäjää et tunnista, äläkä napsauta tässä viestissä olevia linkkejä. Tämä voi olla tietojenkalasteluyritys saada henkilökohtaisia ​​tietojasi.
 5. Päivitä sovelluksesi säännöllisesti : WhatsApp-kehittäjät työskentelevät jatkuvasti parantaakseen palvelunsa turvallisuutta. Muista siis ladata ja asentaa päivitykset heti, kun ne tulevat saataville.
 6. Tarkista sovelluksille myönnetyt käyttöoikeudet : Varmista, että vain luotetuilla sovelluksilla on pääsy arkaluontoisiin tietoihisi, kuten yhteystietoihisi, sijaintiisi tai mediatiedostoihisi. Voit tehdä tämän tarkistamalla puhelimesi tietosuoja-asetukset.
Lue myös:   Laakerinlehden edut tyynyn alla: Tämä arvaamaton ilmiö, joka kukoistaa!

Jaa kokemuksesi läheistesi kanssa

Voit vapaasti jakaa tämän artikkelin sekä omia vinkkejäsi WhatsAppiin tunkeutumisen havaitsemiseen ja estämiseen. Lähipiirisi valittaminen vakoilun riskeistä voi auttaa luomaan turvallisemman ja nautinnollisemman verkkokokemuksen kaikille.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » WhatsApp: kuinka tietää, tarkkaileeko joku sinua ja katselee viestejäsi?